Author Topic: 3.7 BETA 3  (Read 1189 times)

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5793
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #15 on: November 05, 2019, 04:02:58 PM »
For the Players, Database, and Stats tabs, press the "Preferences" button and then check the box that says View all players on one page.

Seitz333

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #16 on: November 06, 2019, 03:08:16 PM »
For the Players, Database, and Stats tabs, press the "Preferences" button and then check the box that says View all players on one page.

Thanks Corey, I just overlooked that. Tournament ran ok, only one glitch:

For some reason towards the end of the tourney on the Players tab it only showed ~20 of the 41 players entered, Checking the "view all players" did not help, and in the upper left where you can click to go to the next page of players it said there was only 1 page of players. I had to close TD and reopen for all players to be listed again.

Chuck

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5793
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #17 on: November 07, 2019, 07:49:47 AM »
If you could reproduce and provide a screenshot, that would be great.  I've never seen an issue like that.

The Meal

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #18 on: November 08, 2019, 01:38:21 PM »
This is soooooo nice!  Corey, thank you for all your work on the update!

casinodragon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #19 on: November 08, 2019, 08:42:40 PM »
Hello Corey,
is it possible to test the Beta without delete the old 3.6 Version? During the Beta Test use both Version on the same PC with the same license Key?

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5793
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #20 on: November 08, 2019, 10:11:09 PM »
Yes, you can use have version 3.7.0-beta and 3.4.3 or earlier installed at the same time, using the same license.  But, be aware that some formats had to change for 3.7, so files you save with 3.7 won't work with version 3.4.3.  So if you use 3.7, load a tournament and then save it, you likely won't be able to open it with version 3.4.3.  Backing up your data with version 3.4.3 (or whatever other version you have installed) can help you to restore data if you do this.

The Meal

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 52
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #21 on: November 09, 2019, 08:35:30 AM »
Now that I'm setting up for today's tournaments, I have some comments.  Corey, please do not feel obligated to respond to these as they are (likely) just observations.

1. I was able to open the BETA 3 version of the software and see my old tournaments and layouts just fine.
2. I was able to open the 3.4.3 version of the software but was warned that it could not [load | find] my preferences.
3. Upon looking more deeply at the BETA 3 software, I noticed that on the Game tab, the Controls -> Alerts button was highlighted and that a custom sound associated with my events was could no longer be found.
4. Using BETA 3, when trying to use my custom Suggest Prize file, it could no longer be found and the software defaulted to its inherent Suggest Prize file.
5. Using BETA 3, when trying to Configure a new Custom Prize file, I was only presented with a file browse option.  It appears I have to manually configure the xml file to actually configure this prize profile.

More to come, I'm sure.

mtnvalleylover

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #22 on: November 09, 2019, 07:25:57 PM »
Do not see a way to move the game window to screen 2?

The display section under preferences is missing.

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5793
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #23 on: November 10, 2019, 12:46:49 PM »
First, thanks for the feedback.  It is all helpful.   With so much change, there are going to be a lot of places where there are bugs, but also places where things just might behave a little differently.

2. I was able to open the 3.4.3 version of the software but was warned that it could not [load | find] my preferences.

Expected.  New version will make necessary changes to certain formats, so some saved files won't be compatible with earlier versions.  Once you run 3.7.X, your preferences will be updated and 3.4.3 won't understand them.  Backup is recommended.

3. Upon looking more deeply at the BETA 3 software, I noticed that on the Game tab, the Controls -> Alerts button was highlighted and that a custom sound associated with my events was could no longer be found.

This should not have changed.  However, if your preferences changed, the path to your data store might have changed (although data store info is stored in a different file).  So if you have a sound with a path like <datastore>/somefile.mp3, the <datastore> part might have changed.  Hard to say.

4. Using BETA 3, when trying to use my custom Suggest Prize file, it could no longer be found and the software defaulted to its inherent Suggest Prize file.

Again, it might be specified with <datastore> which may have changed.

5. Using BETA 3, when trying to Configure a new Custom Prize file, I was only presented with a file browse option.  It appears I have to manually configure the xml file to actually configure this prize profile.

Not sure what you mean here.  Of course when you want to use a custom prize file, you'll have to locate it using the file browser.  Is it that you are unable to locate your custom prize file?

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5793
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #24 on: November 10, 2019, 12:50:00 PM »
Do not see a way to move the game window to screen 2?

The display section under preferences is missing.

Close the Settings window.  Press F11 to exit full-screen mode (or right-click and select "Exit full screen, or move the mouse to the top of the screen and press the big X button).  Then drag the window to the appropriate display.  Then press F11 to go back to full screen.

The Display Management section was created because the application was previously unable to toggle between window mode and full screen mode with restarting.

Seitz333

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #25 on: November 10, 2019, 06:52:24 PM »
I had some difficulty too moving the game window to screen 2, main problem was figuring out that I needed to go into the Layout--->Preferences and change the Optimal resolution. I use my own background images.

Chuck

Seitz333

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #26 on: November 10, 2019, 08:31:17 PM »
On another note... I found on several different tabs that if you sort a column it will sort 1,10,100,101, 102... so it does not like the missing zero's.

This particular example is from the database tab using the ID column. All my players have ID numbers starting at 1 thru 260ish.

Chuck

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5793
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #27 on: November 10, 2019, 09:26:06 PM »
On another note... I found on several different tabs that if you sort a column it will sort 1,10,100,101, 102... so it does not like the missing zero's.

This particular example is from the database tab using the ID column. All my players have ID numbers starting at 1 thru 260ish.

Preferences tab -> Player Details Fields category -> Check "Sort ID field numerically".

The ID field can be anything you want it to be, numbers or letters, so the app cannot know how to sort it unless you direct it appropriately.

Seitz333

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 108
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #28 on: November 11, 2019, 01:39:41 PM »
Is there a way to view the SQL statement used on the stats tab?

Chuck

craigt78

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: 3.7 BETA 3
« Reply #29 on: November 11, 2019, 02:10:22 PM »
Okay - so I can't figure this one out.  How do i lock in the field sizes on the layout?  If i remove a field from the center - example Rebuys- the top section gets larger.  This is not desired.  What am I missing?