Author Topic: Exporting to Statsgenie v3  (Read 3244 times)

mcfrojd

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 120
    • View Profile
Exporting to Statsgenie v3
« on: November 26, 2014, 06:19:56 AM »
Been exporting to import stats to "StatsGenie v3"
Everything works great except when importing an tournament with rebuy, then i have to fill in the rebuy cost manually after importing it to statsgenie.
(not a big problem, but maybe there is a way to adjust your export, or maybe he can adjust his import, to get the rebuy cost automatically?

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5420
    • View Profile
Re: Exporting to Statsgenie v3
« Reply #1 on: November 26, 2014, 11:48:34 AM »
Looking at the export, the rebuy cost for each player is indeed in the exported data, so I'm guessing this is an issue on the StatsGenie side.  You could submit an issue with them.  I will make a note of it and bring it up when I start working on the new integration with StatsGenie.

CruiseLite

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: Exporting to Statsgenie v3
« Reply #2 on: December 21, 2014, 01:16:16 PM »
I was going to start a new thread but mcfrojd's issue is very similar to what I was going to report so will join in here.
Feel free to move this to a new thread if desired.

I also have just completed importing all my SGV2 history into SGV3 and all looks pretty good but I noticed on a recent tournament that does not have a buy-in (freeroll with prize being a seat in the YE tournament) that it shows the buy-in as $10.

I went back and looked in SGV2 to compare and it also shows a $10 buy-in there as well.
I then checked all the tournaments of this type (we play this every year since 2007) and the 2013 tournament also showed a $10 buy-in but all prior years looked correct.
The ones that are correct were using TD 3.1.1 or earlier. The two incorrect ones are 2013 using TD 3.2.1 and 2014 using TD 3.3.

I've compared all the tournaments and cannot find any indication of a $10 buy-in and the summary tab for all of them look correct (all showing $0.00 for buy-in).

It still may be something I've got configured wrong but I sure cannot see it if that is the case.
I can send you any/all of the tournament files if you want to have a look.

Thanks!

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5420
    • View Profile
Re: Exporting to Statsgenie v3
« Reply #3 on: December 23, 2014, 09:18:00 PM »
Interesting.  So I took a tournament and exported from version 3.1.1 and version 3.3, and then compared the exported files.  They files were identical except for the very first line.  In that first line is an attribute "ShowBuyinByPlayer".  For version 3.1.1 I see:

ShowBuyinByPlayer="-1"

For version 3.3 I see:

ShowBuyinByPlayer="1"

Tiny difference, but I looked more closely and saw that the specification showed that the value should be either 0 or 1 (for true or false).  Convention is usually that 0 indicates false and any other value indicates true, but not everything is coded to follow that convention.  In version 3.1.1, I was setting the value to either true or false, and when the MS XML engine translated it to XML, it became 0 for false and -1 for true.  In version 3.2, apparently I changed this behavior to make sure it exported as 0 for false or 1 for true, but I can't find any notes as to why I did it or what prompted it.

I can't say what, if any, effect this may have.  But it's possible it could explain what you're seeing, CruiseLite.  Looking at the code, I see this is also [still] true for the AllowAddons, AllowRebuys, and BountiesAllowedattributes.  So, it could also explain what you're seeing mcfrojd.  But I can't say for certain.

You could test this by taking a tournament, exporting it, and then editing the exported XML file before submitting it to StatsGenie.  Look for the appropriate attributes (ShowBuyinByPlayer, AllowAddons, AllowRebuys, and/or BountiesAllowed) and make sure their value is 0 or 1 (and not -1), and then submit the file to StatsGenie and see if it makes a difference.

CruiseLite

  • Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: Exporting to Statsgenie v3
« Reply #4 on: December 25, 2014, 12:01:19 PM »
I have not tried your suggestion of a test export yet but I did take a glance at the XML files for the 2012 (worked), 2013 (wrong) and 2014 (wrong) tournaments.

I noticed that both the 2013 and 2014 files indicate a Buyin of "10" but not the 2012 so I took another close look at the 2013/14 tournament setup and I just cannot see any where a $10 buyin is configured.

Here are the XML lines:
2012
<Tournament type="TD v2" League="KC MD - LCI" Season="2012" Name="01-DEC-2012, NL HE, LCI" TournamentType="No Limit" TournamentGame="Texas Hold 'Em" Buyin="0" ShowBuyinByPlayer="-1" RebuyAmount="0" AllowRebuys="0" AddOnAmount="0" AllowAddOns="0" BountiesAllowed="0" TournamentStartDate="2012-12-02 01:58:43" TournamentEndDate="2012-12-02 03:43:57" TournamentComments="This is the 2012 winner take all LCI event.

2013
<Tournament type="TD v2" League="KC MD - LCI" Season="2013" Name="20131207, NL HE, LCI" TournamentType="No Limit" TournamentGame="Texas Hold 'Em" Buyin="10" ShowBuyinByPlayer="1" RebuyAmount="0" AllowRebuys="0" AddOnAmount="0" AllowAddOns="0" BountiesAllowed="0" TournamentStartDate="2013-12-08 00:03:25" TournamentEndDate="2013-12-08 01:11:30" TournamentComments="This is the 2013 winner take all LCI event.

2014
<Tournament type="TD v2" League="KC MD - LCI" Season="2014" Name="20141122, NL HE, LCI" TournamentType="No Limit" TournamentGame="Texas Hold 'Em" Buyin="10" ShowBuyinByPlayer="1" RebuyAmount="0" AllowRebuys="0" AddOnAmount="0" AllowAddOns="0" BountiesAllowed="0" TournamentStartDate="2014-11-22 21:51:01" TournamentEndDate="2014-11-22 22:03:25" TournamentComments="This is the 2014 winner take all LCI event.


I'll try to play around with the test export over the long weekend and give you an update.

Merry Christmas!

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5420
    • View Profile
Re: Exporting to Statsgenie v3
« Reply #5 on: December 29, 2014, 09:36:17 PM »
Can you send me a tournament that you see a buy-in of $10 in the export so I can investigate?

Mac_09

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Exporting to Statsgenie v3
« Reply #6 on: January 06, 2015, 11:15:43 AM »
I am also noticing on the export to StatGenie3:

1)  Tournament type="TD v2" even though I have TD v3.3 installed

2)  Rebuy and Add-On amounts are in the the export but not showing on the StatsGenie end (this could be a StatsGenie issue)

<Tournament type="TD v2" League="Force Poker League" Season="2014" Name="Tournament #1" TournamentType="No Limit" TournamentGame="Texas Hold 'Em" Buyin="50" ShowBuyinByPlayer="1" RebuyAmount="50" AllowRebuys="-1" AddOnAmount="10" AllowAddOns="-1" BountiesAllowed="-1" TournamentStartDate="2014-01-10 19:00:01" TournamentEndDate="2014-01-10 23:54:26" TournamentComments="01/10/2014

3)  The export is not showing any buyins, rebuys or add ons in the tournament history.  It appears there are History lines created for those events, but the summary is blank.

 <TournamentHistory>
  <History Timestamp="2014-01-10 17:53:46" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 18:35:09" Summary="Start of pre-tournament countdown"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 18:46:17" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 18:59:59" Summary="End of pre-tournament countdown"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 19:00:01" Summary="Tournament started"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 19:00:01" Summary="Start of round 1"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:24:29" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:24:29" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:26:41" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:27:28" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:38:10" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:50:14" Summary="End of round 1"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 19:50:16" Summary="Start of round 2"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 20:10:16" Summary="End of round 2"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 20:10:18" Summary="Start of round 3"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 20:25:44" Summary="Player 1 busted out of the tournament (Table 2 - Green Racetrack, Seat 4) by Player 2 (Table 2 - Green Racetrack, Seat 2)"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 20:25:51" Summary=""/>                 s/b rebuy
  <History Timestamp="2014-01-10 20:30:18" Summary="End of round 3"/>

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5420
    • View Profile
Re: Exporting to Statsgenie v3
« Reply #7 on: January 06, 2015, 11:42:27 AM »
I am also noticing on the export to StatGenie3:

1)  Tournament type="TD v2" even though I have TD v3.3 installed


This is by request for Stats Genie.  It indicates the export format as Stats Genie understands it, not the version of the TD.


2)  Rebuy and Add-On amounts are in the the export but not showing on the StatsGenie end (this could be a StatsGenie issue)

<Tournament type="TD v2" League="Force Poker League" Season="2014" Name="Tournament #1" TournamentType="No Limit" TournamentGame="Texas Hold 'Em" Buyin="50" ShowBuyinByPlayer="1" RebuyAmount="50" AllowRebuys="-1" AddOnAmount="10" AllowAddOns="-1" BountiesAllowed="-1" TournamentStartDate="2014-01-10 19:00:01" TournamentEndDate="2014-01-10 23:54:26" TournamentComments="01/10/2014


Quite possibly due to the "-1" for "true", as I explained earlier in the thread.

3)  The export is not showing any buyins, rebuys or add ons in the tournament history.  It appears there are History lines created for those events, but the summary is blank.

 <TournamentHistory>
  <History Timestamp="2014-01-10 17:53:46" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 18:35:09" Summary="Start of pre-tournament countdown"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 18:46:17" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 18:59:59" Summary="End of pre-tournament countdown"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 19:00:01" Summary="Tournament started"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 19:00:01" Summary="Start of round 1"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:23:06" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:24:29" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:24:29" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:26:41" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:27:28" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:38:10" Summary=""/>                 s/b buyin
  <History Timestamp="2014-01-10 19:50:14" Summary="End of round 1"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 19:50:16" Summary="Start of round 2"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 20:10:16" Summary="End of round 2"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 20:10:18" Summary="Start of round 3"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 20:25:44" Summary="Player 1 busted out of the tournament (Table 2 - Green Racetrack, Seat 4) by Player 2 (Table 2 - Green Racetrack, Seat 2)"/>
  <History Timestamp="2014-01-10 20:25:51" Summary=""/>                 s/b rebuy
  <History Timestamp="2014-01-10 20:30:18" Summary="End of round 3"/>

I don't know what this is.  I just loaded an old tournament and see the same thing.  I checked the file itself and it appears the history was generated this way (with empty summary lines), so I'm assuming it is due to a bug in a previous version that has since been fixed.

Mac_09

  • Newbie
  • *
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Exporting to Statsgenie v3
« Reply #8 on: January 06, 2015, 01:46:10 PM »
I played around with the AllowRebuys="-1" & AllowAddOns="-1" setting them to 0 and 1.  It just toggles the indicator at StatsGenie off and on.  I think the amounts not showing must be a StatsGenie issue.  Thanks.