Author Topic: Sound File Doesn't Play  (Read 1894 times)

jhanna4112

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Joe's Garage 127
Sound File Doesn't Play
« on: January 27, 2012, 01:25:39 PM »
I've got a strange problem.  I have an event that plays a sound file and displays a message that should fire at the end of each level.  However, the sound doesn't play and the message does not display at the end of the first level but instead both occur at the beginning of the second level (I have a 60 second pause between levels).  The sound plays and the message displays at the end of every other level as expected.  I am using the pre-defined "Level Ends" event.  Has anybody else encountered this?

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5381
    • View Profile
Re: Sound File Doesn't Play
« Reply #1 on: January 27, 2012, 01:28:01 PM »
It's most likely the conditions for the event.  Why don't you post them?

jhanna4112

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Joe's Garage 127
Re: Sound File Doesn't Play
« Reply #2 on: January 27, 2012, 01:43:37 PM »
There are no conditions, I'm using the pre-defined event that I assume fires the event at 0:00 time of each level.

jhanna4112

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Joe's Garage 127
Re: Sound File Doesn't Play
« Reply #3 on: January 27, 2012, 01:46:11 PM »
The Trigger is set to : A level ends.

Corey Cooper

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5381
    • View Profile
Re: Sound File Doesn't Play
« Reply #4 on: January 27, 2012, 01:58:44 PM »
Doh!  Guess I could have read your original post a little more carefully.

So, here's what I did:

- Loaded the sample.tdt tournament file
- Deleted all Events except for the "Level end" event, which is essentially the pre-defined Level End event
- Set "Seconds between levels" preference to 60
- Started the tournament
- Set the clock to 5 seconds left, and then unpaused it

And once the clock hit 0, the event fired and I heard the "final" sound.

- Waited 60 seconds and round 2 started
- Set the clock to 5 seconds left, and then unpaused it

And once the clock hit 0, the event fired and I heard the "final" sound.

So this seems to work for me.  I wonder if you have any other events that might be interfering?  Can you post your Events template?

jhanna4112

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Joe's Garage 127
Re: Sound File Doesn't Play
« Reply #5 on: January 27, 2012, 02:13:46 PM »
Here it is, I hope.  I also posted my tournament template.

TIMMER

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 555
    • View Profile
Re: Sound File Doesn't Play
« Reply #6 on: January 27, 2012, 03:32:12 PM »
I don't see Round 1 so 2 is now 1

jhanna4112

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Joe's Garage 127
Re: Sound File Doesn't Play
« Reply #7 on: January 27, 2012, 03:54:02 PM »
I want the event to trigger at the end of every round, and except for the first round, this occurs.  The event for round 1 does trigger, but at the beginning of round 2 so I am getting an overlapping sound at the beginning of round 2.  It seems like there is some kind of delay for the event that occurs for round 1 only.  The other events for rounds 2 - 20 have events that trigger at the beginning only.

Stuart Murray

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 497
    • View Profile
Re: Sound File Doesn't Play
« Reply #8 on: January 27, 2012, 04:36:20 PM »
try this instead,

create a new event

Trigger: The Clock Ticks
Conditions: (state = 2) and (isRound) and (secondsLeft = 0)
Actions: Play sound + Display Message

Regards
Stuart
Stuart Murray

jhanna4112

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
    • View Profile
    • Joe's Garage 127
Re: Sound File Doesn't Play
« Reply #9 on: January 27, 2012, 04:39:59 PM »
Thanks for the suggestion Stuart.  I'm running a tournament tonight and I will post the result.