The Tournament Director Forums

Main => Help Me => Topic started by: RiverRatPokerLeague on December 03, 2011, 10:29:57 PM

Title: iPhone as a remote
Post by: RiverRatPokerLeague on December 03, 2011, 10:29:57 PM
What is the best app to turn my iPhone into a remote. I purchased the Hippo remote app and it works great on my computer till I open my Tournament Director then it doesn't work. I've heard the "realvnc" app is the one I want but I don't wanna waste more money.
Thanks in advance for your advice
Jess Geesey
RiverRat poker league
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on December 04, 2011, 12:04:42 AM
install Tight VNC on your computer (free app, i prefer this than RDP) and install Mocha Lite on your iPhone, also free. enter ip address (or name of computer) into Mocha and have a blast! i use it when i play and don't want to get up and walk the 10 feet to my computer and show others how many beers I drank by not being able to walk straight...
Jody
www.jodystacey.com/TD
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on December 04, 2011, 12:05:36 AM
If you have access to an iPad, use this instead. The small screen of the iPhone can be a pain
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: RiverRatPokerLeague on December 04, 2011, 11:34:51 AM
I installed both Jody but it wont connect. obv I'm very computer friendly lol  Do I need to change my firewall settings or something?
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on December 04, 2011, 11:36:55 AM
Your firewall should grant access to port 5900 and your iPhone MUST be connected to your network (Wifi...router)
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: RiverRatPokerLeague on December 04, 2011, 11:43:34 AM
It keeps saying "Cannit find NETBIOS name BBY-PC on local net. please try again" BBY-PC is the name of my laptop and yes I have bothe devices connected to the same wifi connection
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on December 04, 2011, 01:33:33 PM
try using the IP address instead of computer name
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: RiverRatPokerLeague on December 04, 2011, 02:22:10 PM
Thanks Jody for all your help.  I'm not sure what happened but it connected now and is working excellent!  You are absolutely correct though, I need a IPad! Lol
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: JimG on December 06, 2011, 09:36:27 AM
Great Idea... Have some questions...

1.  Does anyone know of an app for this that will run on an Android tablet?
2. I assume the app/software for the PC runs on Windows???

Thanks in advance
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Gordon260871 on December 08, 2011, 04:09:31 PM
The VNC apps mentioned above are also available for android i use this on my galaxy tab  or i use my iphone both are set up the same i use VNC for pc  and VNC VIEWER for both tab or iphone but you have to pay 5-99 for the app you can get VNC for the PC
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Wick on December 31, 2011, 08:33:30 PM
Hoping you guys can help, I have DL both Mocha Lite and android-vnc-viewer to my phone (Driod X). I can connect to my PC with both but cant get any of the "keys" to work. I hit "x" to bust out a player and nothing. I have tried using other keys F1 and such as well as mouse clicks, no luck.

These are both the free versions by the way.

Any ideas, I realy want to get this to work.

Wick
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on January 01, 2012, 12:02:00 PM
Mocha Lite has a small icon on the bottom of the screen that resembles (not by much) a keyboard. Click on this then your iPhone/iPad keyboard will come up. Click n your X to bust out. I can't speak for Android VNC but Real VNC also has the same option for a keyboard so I will guess that Android VNC also has the ability to brong up a keyboard
jody
www.jodystacey.com
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Wick on January 01, 2012, 03:08:06 PM
I can get the keyboard to come up on both apps, it just doesnt work. What I mean is I can hit the x, and it looks like it is registering on the phone, but nothing happens on the PC.
  :-\
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on January 01, 2012, 03:12:48 PM
Make sure your hotkeys are programmed properly in TD. Check in the Preferences> Behavior that Allow Hotkeys on all screens without text field is checked as well
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Wick on January 01, 2012, 04:51:40 PM
well shit, the keyboard works when i am not in TD, but not when i have TD running. :(
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on January 01, 2012, 06:14:27 PM
Corey?
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on January 01, 2012, 06:37:29 PM
The X works in TD when you are on your PC?
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Corey Cooper on January 01, 2012, 07:31:24 PM
Corey?

Yes?
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Wick on January 01, 2012, 07:37:59 PM
Yes it does. Is there a setting some where that i dont have set right.

And I guess I should mention that I am using v2 not v3 not sure if this matters.

Wick
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on January 01, 2012, 09:07:03 PM
Are you able to open up notepad and enter text with your iPhone into notepad?
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Wick on January 01, 2012, 11:34:35 PM
Yep
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on January 02, 2012, 09:16:38 AM
I'm stuck...Corey, you're opinion?
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Wick on January 02, 2012, 05:28:38 PM
2 things, I updated to v3 and still no luck. Also I am not using an iPhone, Driod X. I am able to open up note and enter data, anyother suggestions to try and pin point the issue?
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Wick on January 15, 2012, 06:28:26 PM
Got a msg from Beaker, needed to make sure I was running both TD and VNC as admin.
I always run TD as admin, but was not running VNC as admin. Ran it as admin and works perfectly.

Thanks beaker
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: jodybingo on January 16, 2012, 10:37:39 AM
This is good to know for the future! WTG Beaker.
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: DCPokerHaven on February 14, 2012, 10:32:15 PM
You guys got me looking,,,, as I got a Kindle Fire for Christmas... so did some searching and fould TeamView... Work great... non commerical its free... only thing is when you close connection you get a sponsor popup... but works great from my Kindle to laptop across the room....

Now if only it would work via BlueTooth, as I'm running tournament this weekend... and will not have internet connection to support TeamView...

Thanks again for ideal

Don
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Calgary Dave on February 23, 2012, 08:35:44 AM
For iPad/iPhone remote access to TD on your laptop:  I use Splashtop.  Works great.

http://www.splashtop.com/

Splashtop app running on your device ($2.99), Streamer running on the laptop.
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: Double Eagle on February 26, 2012, 09:04:31 AM
I also use Splashtop.
Title: Re: iPhone as a remote
Post by: brianb10 on March 13, 2012, 06:56:58 AM
I've been using Hippo Remote.  There is a free version to try along with a couple of different paid versions (lite and pro).  Works great for me with TD.